NTB

Moren til den døde russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj sier hun har fått se liket av sønnen. Hun sier myndighetene vil begrave ham i hemmelighet.

Ljudmila Navalnaja sier i en video på Youtube
at tjenestemenn forsøker å presse henne når det gjelder tid og sted for begravelsen.

Dersom hun ikke går med på en begravelse i hemmelighet og uten sørging over den døde regimekritikeren, har de truet med at de vil «gjøre noe» med liket, sier Navalnaja.

Hun sier en etterforsker sa til henne at tiden ikke er på hennes side og at «lik brytes ned».

Det har ikke kommet noen umiddelbar reaksjon fra de russiske etterforskerne på Navalnajas uttalelser.

Navalnyj døde forrige uke i straffekolonien der han satt fengslet. Dødsårsaken er ikke kjent, men vestlige ledere legger ansvaret for dødsfallet på russiske myndigheter og president Vladimir Putin.

Samarbeidspartnerne hans sier dødsattesten oppgir at han døde av naturlige årsaker.

47-åringen ble forgiftet med nervegiften novitsjok i Russland i 2020 og tilbrakte nesten et halvt år på sykehus i Berlin. Da han vendte hjem til Russland i januar 2021, ble han pågrepet umiddelbart.

Fra 2021 og fram til han døde satt han i straffekoloni, dømt for en rekke lovbrudd, inkludert hvitvasking, finansiering av ekstremisme og brudd på meldeplikten mens han lå på sykehus i Tyskland. Støttespillerne mener anklagene mot Navalnyj var politisk motivert.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.