Aleksej Navalnyj får en offentlig begravelse mot slutten av uken, ifølge hans støtteapparat. Dermed blir begravelsen en anledning for opposisjonen til å vise sine følelser for Navalnyj og sin styrke rett før det russiske presidentvalget.

Regimet ønsket ikke en offentlig begravelse, vel vitende om at det ville bli en anledning til å vise opposisjon mot Putin. Moren ble truet med at sønnen ville bli begravet i all hemmelighet.

Navalnyjs mor fikk i forrige uke tre timer på seg til å godta en hemmelig begravelse uten en offentlig avskjed med den døde regimekritikeren, ifølge Navalnyjs talsperson. Hvis ikke, skal etterforskerne ha truet med at han ville bli gravlagt i straffekolonien der han satt fengslet da han døde.

I dagene etter Navalnyjs død uttalte familien at de verken fikk lov til å se ham eller få liket utlevert. I helgen skal imidlertid Navalnyjs mor ha fått overlevert liket av sin sønn.

Putin-talsmann Dmitrij Peskov ble mandag spurt om disse anklagene.

– Jeg kan ikke kommentere på noe vis ettersom Kreml ikke har noe med dette å gjøre, så Kreml kan ikke utøve press. Dette er nok en absurd påstand fra disse støttespillerne, sa Peskov. (NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.