Begravelsesbyåer i Moskva er blitt oppringt av anonyme stemmer som advarer mot å kjøre Aleksej Navalyjs kiste til kirkegården hvor han skal begraves fredag. Kirkegården er gjerdet inn og det er hengt opp overvåkingskameraer, melder Gro Holm. Alt for å avskrekke folk fra å delta.

Hvor langt vil myndighetene gå for å blokkere begravelsen? Mange ambassadører har tilsagt sin tilstedeværelse,, deriblant den norske Robert Kvile. Utenlandsk presse vil selvsagt være til stede. Det vil ta seg svært dårlig ut om politiet forstyrrer begravelsen som finner sted i en ortodoks kirke i bydelen Marjino sørøst i Moskva klokka 12 norsk tid.

To timer senere vil Navalnyj bli stedet til hvile på Borisovskoje-kirkegården som ligger en knapp halvtimes gange unna. Spørsmålet er om politiet vil blokkere veien slik at de sørgende ikke kommer frem.

At de har truet begravelsesbyråer fra å yte assistanse er et dårlig tegn og det gir regimet dårlig PR.

Det styrker anklagene til enken, Julia Navalnaja, om at Putin ikke bare er ansvarlig for mannens død, men faktisk tok livet av ham. Putin skal formelt stille til valg 18. mars og selv om han sitter trygt er Navalnyjs død dårlig reklame. Det gir negativ oppmerksomhet og Vesten en anledning til å gå i allianse med opposisjonen. Den finnes, selv om Putin forsøker å kvele den. Hans linje har vært å tillate at den eksisterer, men nye dommer som den mot Oleg Orlov, tyder på en hardere linje.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.