Navalnyj drikker te på flyplassen i Tomsk, før avreisen til Moskva. Foto: Medpassasjer/REN TV

Flere og flere detaljer kommer frem i saken om forgiftningen av den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj.  Nå hevdes det at laboratoriene i Europa som gjorde undersøkelser, fant spor av novitsjok «på og i» kroppen til Navalnyj.

Navalnyj selv utaler seg nå om dette, etter at han har kommet til bevissthet og opp fra sykesengen. Det er NTB som melder om saken.

– To uavhengige laboratorier i Frankrike og Sverige og spesiallaboratoriet til det tyske forsvaret bekreftet at det var novitsjok på og i kroppen min, skriver Navalnyj i sitt første blogginnlegg siden innleggelsen, ifølge NTB.

Han bemerker at Russland fortsatt ikke har satt i gang etterforskning, og at det i russiske medier har blitt spekulert i at vestlig etterretning står bak.

– Jeg hadde ikke ventet noe annet, skriver Navalnyj.

Han ba også russiske myndigheter om å sende klærne hans, som ble fjernet før han ble fløyet til Tyskland.

Navalnyj ble alvorlig syk under et besøk i Tomsk 20. august. Etter internasjonalt press ble han fløyet til Berlin, og det har siden blitt påvist at han var forgiftet med nervegiften novitsjok. Russiske myndigheter har så langt ikke påtatt seg noe ansvar i saken.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi er takknemlige hvis du vil støtte oss:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.