USA’s president Donald Trump. Foto: Jonathan Ernst / REUTERS

President Donald Trump er igjen nominert til Nobels fredspris, denne gang for arbeidet med å normalisere forholdet mellom Serbia og Kosovo.

Det er den svenske parlamentarikeren Magnus Jacobsson som har nominert Trump-administrasjonen sammen med regjeringene til Serbia og Kosovo.

Jacobsson, som sitter i Riksdagen for Kristdemokraterna, skriver om nominasjonen på Twitter.

– Jeg har nominert den amerikanske regjeringen og regjeringene til Kosovo og Serbia for deres arbeid sammen for å jobbe for fred og økonomisk utvikling gjennom samarbeidsavtalen de signerte i Det hvite hus, skriver han.

President Donald Trump kunngjorde i forrige uke at Serbia og Kosovo som et resultat av amerikanskledede samtaler var enige om å normalisere forholdet.

Tidligere denne uken nominerte Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde Trump til Nobels fredspris. Han trakk fram avgjørende bidrag til fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater.

Bestill Kent Andersens bok om klimasaken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.