Christian Tybring-Gjedde ble overrasket da han mandag ble oppringt av den amerikanske presidenten. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) har nominert USAs president Donald Trump til Nobels fredspris. Nå har Trump ringt ham for å takke.

Tybring-Gjedde ble oppringt av presidenten mandag denne uken.

– Det var bare for å takke meg for nominasjonen. Jeg ble overrasket. Det var virkelig flott av ham å gjøre det, jeg tror ikke alle gjør slikt. Han er veldig hyggelig, sier Tybring-Gjedde til nyhetsbyrået AFP.

Trump ringte også den svenske politikeren Magnus Jacobsson i Kristdemokraterna. Jacobsson har også nominert Trump til fredsprisen.

Da Tybring-Gjedde nominerte Trump, uttalte han at han mener Trump bør få prisen for sitt avgjørende bidrag til fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater.

– Han har gjort mer for å skape fred mellom nasjoner enn de fleste andre fredsprisvinnere, sa Tybring-Gjedde i et intervju med Fox News.

Det er andre gangen Christian Tybring-Gjedde nominerer Trump til fredsprisen. I år er 318 kandidater nominert, inkludert blant andre klimaaktivist Greta Thunberg og WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange.

Hvem som får prisen, blir kunngjort i begynnelsen av oktober.

 
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.