Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) i samtale med Documents redaktør, Hans Rustad. Skjermdump: Document Dagsorden

– Oslo-prosessen resulterte i tre fredspriser, men ga ingen fred. Norge har havnet på historiens sidespor i forhold til Midtøsten og i forhold til Donald Trumps realpolitikk, sier stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) i intervju med Hans Rustad i Document Dagsorden.

Christian Tybring-Gjedde er klar på at USAs president Donald Trump med fadderskapet til fredsavtalene mellom Israel, Bahrain og De forente arabiske emirater,  kjent som the Abraham Accord, oppfyller alle tre vilkår i Alfred Nobels testamente vedrørende Fredsprisen, da han torsdag møtte Documents redaktør Hans Rustad i Dagsorden.

… och en del åt den, som har verkat mest eller bäst för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser. (Nobel Peace Prize)

I intervjuet forteller også Tybring-Gjedde mer om hvordan hans nominasjon av Trump har blitt mottatt i USA, også av presidenten selv, og hvor mange internasjonale medier som har intervjuet ham i den uken som har gått siden nominasjonen ble Breaking News på Fox News.

Hele intervjuet ser du her:

 

Se andre intervjuer og tidligere utgaver av Dagsorden på vår YouTube kanal:

Podkast-versjonen vil du finne her.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.