Opprørere står foran politistasjon i Seattle. Foto: Reuters/Lindsey Wasson

I et hasteinnkalt rettsmøte fredag kveld satte en føderal dommer foten midlertidig ned for Seattles nye politilov, som skulle ha vært virksom fra søndag.

Seattle meislet ut en ny lov som forbyr politiet fra å bruke tåregass, pepperspray og sjokkgranater for å kontrollere folkemengder og splitte opp demonstrasjoner. Loven ble enstemmig vedtatt av byrådet i Seattle i forrige måned.

Men dommer James Robart fikk fredag kveld grønt lys fra føderale myndigheter til å blokkere den nye loven. Justisdepartementet i Washington viser til at forbud mot tåregass og andre virkemidler for å kontrollere folkemengder, kan føre til at politiet må bruke mer makt og dermed øke risikoen for bruk av dødelige våpen.

Temaet må diskuteres grundigere mellom bymyndighetene og Washington før en slik lov eventuelt kan tre i kraft, argumenterte Robart fredag kveld.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.