Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

I et intervju med Klassekampen sier Sylvi Listhaug (Frp) at grønne industriarbeidsplasser ikke er noe man kan vedta, og hun peker på AUFs innflytelse på moderpartiet, som undergraver Ap som en pålitelig alliert av norsk oljeindustri.

Listhaug har gjentatte ganger etterlyst hvor disse grønne prosjektene som leverandørindustrien kan jobbe med, er. Men hun får ikke gode svar:

– Det er ingen til dags dato som har kunnet vise til det. Er alternativet da å bruke store beløp fra oljefondet på å sette i gang og lage havvindutstyr? Ja, hvem er det som etterspør det? Det er ingen stor etterspørsel etter det nå som kan fylle ordrebøkene på norske verft på kort sikt, sier Listhaug.

Lønnsomme arbeidsplasser er ikke noe en politiker kan vedta:

– Det er ikke bare å knipse og finne på noe nytt. Hvis hodene og hendene som i dag jobber med olje, slutter med det, vil det ikke automatisk finnes andre ting å drive med bare fordi en politiker snakker om det.

Olje og gass har et marked. Dette gir oss store inntekter. Listhaug viser til at Det internasjonale energibyrået sier at i overskuelig framtid vil verden etterspørre olje.

AUF-generasjonen mangler innsikt i hva som skal til for verdiskapning:

Det er mange i AUF som er veldig distanserte fra det med verdiskapning og ikke skjønner hvordan landet er skrudd sammen og hvor viktige disse arbeidsplassene er, sier hun.

 

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!