Færøyene består av 18 øyer, som stiger opp fra det nordlige Atlanterhavet midt mellom Norge og Island. Øygruppen ble i sin tid bosatt av norske landnåmsmenn, men ble etter Kielfreden i 1814 en del av kongeriket Danmark. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Færøyene kan nå erklære seg helt fri for koronasmitte, to måneder etter at det første tilfellet ble oppdaget.

187 har testet positivt siden det første tilfellet ble bekreftet 4. mars. Alle er nå friskmeldte, og ingen er døde. Det er foretatt 8.403 tester på øygruppen, som har litt over 50.000 innbyggere, og som er en selvstyrt del av Danmark.

Ingen på Færøyene har vært alvorlig syke av koronavirus, og vi vil snart kunne gå tilbake til hverdagslivet så langt det lar seg gjøre, uttaler statsminister Bárður à Steig Nielsen på myndighetenes hjemmesider.

Lørdag 9. mai sparkes fotballsesongen i gang som en av de første i Europa under koronakrisen. TV 2 sender direkte, og kampene ventes å bli fulgt av en mengde fotballentusiaster i mangel av andre tilbud.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!