Nytt

Tidligere justisminister Anders Anundsens (FrP) erfaring er at man får mest gjennomslag ved å sitte i regjering. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix.

Tidligere justisminister Anders Anundsen råder FrP til å ha et «helikoptersyn» på saken om den terrorsiktede kvinnen som hentes hjem fra Syria.

Hjemhentingen har vakt harme i Fremskrittspartiet, og ledelsen har truet med å gå ut av regjeringen. FrP-veteran Anundsen sier til Dagsavisen at saken ikke nødvendigvis er så alvorlig som den er blitt framstilt.

– Det går selvfølgelig an å ta et helikoptersyn på dette. Vi har tidenes laveste asylinnvandring fordi FrP sitter i regjering, satt opp mot ett menneske man ikke ønsker skal komme til landet. Man kan se saken i det perspektivet, selv om jeg har veldig stor forståelse for frustrasjonen.

Anundsen mener regjeringsdeltakelsen alt i alt har vært en suksess for FrP, og antyder at FrP kan gjøre lurt i å bli sittende.

– Min erfaring er at man får mest gjennomslag ved å sitte i regjering, selv om det noen ganger er usedvanlig store kameler som må svelges.

Anders Anundsen er den justisministeren i Erna Solbergs regjering som har sittet lengst (fra oktober 2013 til desember 2016). Han satt på Stortinget for FrP i perioden 2005 til 2017.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: