Nytt

NHO-direktøren mener utbygging av vindkraft må ses i lys av elektrifiseringen som pågår i samfunnet. På bildet ser vi vindmøller i Eigersund kommune i Rogaland. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

NHO-direktør Ole Erik Almlid mener at Norge ikke kan stanse mulighetene til å løse klimautfordringene ved å si nei til inngrep i naturen

– Norge kan ikke stenge ned muligheten for å bruke naturressurser. Vi må tåle noen naturinngrep for å sikre at vi løser jobbskapingsbehovet og for å løse klimautfordringen, sier han til NRK.

NHO-direktøren mener utbygging av vindkraft må ses i lys av elektrifiseringen som pågår i samfunnet, og han mener at Norge med sine rike naturressurser har et ekstra ansvar, og at distriktene må finne seg i at naturressurser blir utnyttet.

Administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO, har pressekonferanse om årets årskonferanse, som i år er kalt Neste trekk.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– Vi kan ikke la lokale hensyn stanse forpliktelsen vi har globalt, sier Almlid.

Aksjonsleder for «Nei til vindkraft på Frøya», Hans Anton Grønskag, mener utsagnene fra NHO-direktøren er arrogante. Han mener Almlid har helt feil fokus.

– Det man ikke nevner i det hele tatt, er et redusert forbruk. Vi må ha et lavere forbruk. Vi må klare oss med den vannkraften vi har og oppgradering av den, sier han til kanalen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.