Administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO. Foto: Javad Parsa / NTB

NHO-sjef Ole Erik Almlid er glad for at regjeringen går inn for strømstøtte til bedriftene, men han mener Norge uansett trenger mer kraft. Han vil ha flere vindturbiner både på land og på havet.

NHO har i lengre tid vært en av de store pådriverne for alt som har å gjøre med vindkraft. Document har omtalt det mange oppfatter som en kampanje fra ledelsen i NHO i denne forbindelse.

Ifølge NTB er HMO-sjef Ole Erik Almlid nå ute med nytt utspill knyttet til kraftsaken:

– Strømsituasjonen har gått fra vondt til verre siden NHO først krevde en strømordning i slutten av januar. Det er derfor bra at statsministeren og regjeringen har tatt initiativ til et møte med arbeidslivets parter i morgen for å diskutere situasjonen, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO til NTB.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møter partene i arbeidslivet mandag morgen etter å ha snakket med de parlamentariske lederne.

Almlid sier NHO har tett og god dialog LO om hvordan dette kan løses.

Denne dialogen har til nå i stor grad gått ut på å slå fast at NHO og LO er skjønt enige om at Norge bør bruke store beløp på utbygging av vindkraft.

Almlid bekrefter overfor NTB at han ønsker mer kraftutbygging:

– Men vi må også fikse det underliggende problemet og sikre større kraftproduksjon i Norge. Vi trenger mer vannkraft og landvind på kort sikt, og havvind på lang sikt, sier han.

Kent Andersen skrev om denne tematikken allerede i fjor høst:

NHO-sjefen synker stadig lenger ned i MDG-sekten

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.