NHO-direktør Ole Erik Almlid. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB 

NHO-sjef Ole Erik Almlid er utålmodig etter å få på plass strømstøtten. Men har så langt ikke fått gjennomslag for at ordningen skal ha tilbakevirkende kraft.

Det pågår nå forhandlinger er mellom regjeringen, NHO og LO om strømstøtte-ordninger for næringslivet. Ifølge NTB mener næringsminister Jan Christian Vestre (Ap)  at «dialogen er god», og at man nærmer seg noe. Også statsminister Jonas Gahr Støre er med på møtet.

NHO-sjef Ole Erik Almlid er ikke like optimist, han savner ett vesentlig punkt i det man har kommet frem til så langt. .

NHO ønsker nemlig at strømstøtteordningen skal ha tilbakevirkende kraft fra 1. september, men har foreløpig ikke fått gjennomslag for dette.

– Tilbakevirkende kraft er viktig for mange bedrifter. De står i det nå, og mange har stått i det lenge, helt siden i vinter, og kommer til å stå i en krise framover som er enda større. Derfor må vi se på tilbakevirkende kraft, sier han, ifølge NTB.

Almlid beretter at det jobbes med flere løsninger, og at han ikke vil konkludere med noe som helst før man har kommet noen steg videre. Han er uansett utålmodig, for næringslivet har i likhet med befolkningen for øvrig ventet lenge på at regjeringen har blitt ferdige med å følge situasjonen:

   – Det bør dreie seg om dager og ikke uker, vi bør ha en løsning på plass ganske raskt. Men vi har et behov for å gjøre dette ordentlig, så får vi se hvor vi er om noen dager, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid etter strømstøttemøtet med statsminister Jonas Gahr Støre, næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og LO-leder Peggy Hessen Følsvik tirsdag.

Han sier at det ligger flere skisser på bordet.

– Det jeg kan si, er at det er flere løsninger som ligger på bordet, og det er også mulig å se kombinasjoner av de ulike løsningene, sier han.

Han vil ikke kommentere om NHOs krav er på linje med LOs.

Mange har oppfattet at både NHO, og kanskje i enda større grad LO, har opptrådt lite kritisk overfor regjeringen i  spørsmål som kan knyttes opp mot grønt skifte, bærekraft, klima osv. Man er alle på samme lag.

NHOs rolle i dette har Document omtalt blant annet her:

NHO vil ha mer vindkraft, både på land og til havs

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.