Safirskolans tidligere eier Abdel-Nasser el Nadi innvandret til Sverige fra Egypt på 90-tallet. Han anses som en trussel mot rikets sikkerhet og har meldeplikt hos politiet, som ikke har hørt fra ham på en måned. Privat foto.

Safirskolan i Göteborg, tidligere «Vetenskapsskolan», er avskiltet av den svenske Skolinspektionen. Skolens tidligere eier Abdel-Nasser el Nadi ble i vår pågrepet og satt i forvaring fordi han utgjorde en trussel mot rikets sikkerhet.

Ifølge Skolinspektionen har skolens nye eier, Jihane Jdidi, koblinger til el Nadi, og derfor inndras nå tillatelsen til å drive skole, melder Göteborgs Posten.

«Genom återkallandet upphör alla godkännanden för Safirskolan AB att bedriva förskoleklass, grundskola årskurserna 1-9 och fritidshem» heter det i vedtaket.

Vetenskapsskolan i Kortedala utenfor Gøteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix.

Skolinspektionen siterer Säpo, som påpeker at koblingen til el Nadi gjør at barna riskerer å «utsättas för radikalisering och rekrytering till miljöer som accepterar våld eller grov brottslighet som metod för politisk förändring».

Man henviser til at El Nadi anses som en trussel mot rikets sikkerhet av såvel Säpo, som regjeringen og Migrationsöverdomstolen.

Den offentlig støttede muslimsk friskolen har tre personer blant sine ansatte som har returnert til Sverige etter at de hadde sluttet seg til den islamske staten (IS) i Syria, skrev Document i november.

I juni ble det avslørt at elleve av skolens ansatte hadde forbindelser til et voldsforherligende islamistisk miljø som var under oppsikt av den svenske Säkerhetspolisen (Säpo). Blant disse hadde minst fire returnert fra Syria, og tre av dem figurerte altså fremdeles på de offisielle listene over ansatte som skolen sendte til myndighetene den 17. september. Av disse er to lærere.

Så sent som i oktober 2018 tillot Skolinspektionen skolen å drive videre etter utførte kontroller.

I november rapporterte P4 Göteborg at Abdel-Nasser el Nadi ikke hadde meldt seg politiet på en måned til tross for at han hadde meldeplikt. Ifølge svensk P4s kilder skal el Nadi ha forlatt Sverige.

 
 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!