Sakset/Fra hofta

Jessica Kwong var inntil nylig politisk reporter for Newsweek med spesielt ansvar for å holde et øye med Trump-administrasjonen, Trump-familien og 2020-valgkampen. Men nå er hun sparket fra sin stilling, skriver PJ Media:

This week, however, she was fired. The reason? On Thanksgiving Day, she published an article in which she claimed that the president and first lady planned to spend the holiday golfing, tweeting, «and more» some such.

Men der serverte Kwong sine lesere ekte fake news, for Trump dro i stedet på overraskelsesbesøk til amerikanske tropper i Afghanistan for å feiere Thanksgiving sammen med dem.

Ettersom tiden gikk og det ble klarere og klarere for Kwong og Newsweek at de simpelthen ikke kunne benekte presidentens tilstedeværelse i Afghanistan stort lenger, ble Kwongs artikkel oppdatert og fake news forklart som et slag hendelig uhell:

It was, she wrote, «an honest mistake.» It wasn’t nice, no, but it could happen to anyone. Or something.

Det tok litt tid, men etterhvert innså Newsweek at de ikke hadde annet valg enn å gi Kwong sparken:

“Newsweek investigated the failures that led to the publication of the inaccurate report that President Trump spent Thanksgiving tweeting and golfing rather than visiting troops in Afghanistan. The story has been corrected, and the journalist responsible has been terminated. We will continue to review our processes and, if required, take further action.”

Vi kan alle ha våre meninger, men vi må forholde oss til fakta.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!