Nytt

Roar Fløttum. Foto: Privat

Roar Fløttum ble onsdag angrepet av fire menn som slo ham ned, ranet ham og truet med å drepe ham om han ikke konverterte til islam.

Fløttum hadde vært på et bønnemøte i menigheten han tilhører i Trondheim, og tok etterpå en runde i byen for å dele evangeliet og be for syke, forteller han til Norge IDAG .

Han kom i kontakt med en gruppe på fire muslimske menn, og tilbød seg å be for dem. En som sa han hadde vondt i ryggen takket ja.

– Jeg ba for ham og han sa han ble omtrent femti prosent bedre. Jeg fikk be for ham en gang til og da ble han helt bra, sa han. Jeg fikk også be for en av de andre og etter to bønner ble han også helt bra. De var så sjokkerte at jeg trodde på dem. De var veldig troverdige i måten de responderte på, sier Fløttum til Norge IDAG.

Etterpå ville gjengen ha ham med til en kamerat som de sa hadde en skadet fot. Fløttum stolte på dem og ble med.

– De var veldig hyggelige og jeg kunne ikke tro at de ville lure meg, sier han.

Da de kom inn i en bakgård, dyttet de ham ned i en kjellertrapp, slo og sparket ham i ansiktet. Fløttum ble truet til å gi fra seg bankkort og sertifikat, koder, mobil og apple-ID. Han ble holdt som gissel i en time mens det ble tatt ut penger, rundt ti tusen kroner, på kortet.

– Mens de holdt meg der, truet de meg og sa de ville drepe meg om jeg ikke konverterte til islam. De ville ha meg til å si noen ord på arabisk. Jeg ble redd og trodde faktisk at de kom til å drepe meg, fordi de sa de hadde kniv og ikke ville ha vitner, sier Fløttum.

Føttum har vært til undersøkelse på sykehus, men sier at det går etter forholdene bra med ham. Han har anmeldt saken.

På sin facebookside skriver han i dag:

I går ble jeg ranet og utsatt for vold i Trondheim sentrum. Vær med å be om at gjerningsmennene skal bli tatt og få den hjelpen de trenger. Jeg har nesten ingen fysiske skader.

Ingen pågrepet

– Det er fremdeles ingen som er pågrepet, sier krimvaktleder May Britt Enmo på Krimvakta ved Sentrum politistasjon torsdag formiddag til Adresseavisen.

Politiet ser alvorlig på saken.

– Det er en alvorlig hendelse. Ranet er grovt, sier hun.

Krimvaktlederen håper at overvåkingskameraer i området skal gi interessant informasjon om gjerningspersonene.

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!

Les også