Cirkle K ved Danmarks plass i Bergen. Foto: Google Maps.

To nye personer er pågrepet etter drapet i Bergen, siktet for falsk forklaring. Til sammen er da tolv personer pågrepet, én av dem siktet for drapet.

Det opplyser politiet på en pressekonferanse søndag ettermiddag. Det var en 28 år gammel mann som ble knivstukket i forbindelse med et masseslagsmål i Bergen sentrum fredag kveld. Han døde av skadene én time senere.

Elleve av de pågrepne er norske statsborgere, mens én er utenlandsk statsborger med opphold i Norge. Av de elleve er fire født i Norge, mens sju kom til Norge mellom 1988 og 2008, fra Midtøsten og Afrika. Samtlige av de siktede er kjent for politiet fra før av. Flere av de siktede er straffedømt tidligere, blant annet for gruppevoldekt, medvirkning til ran og oppbevaring av narkotika, ifølge VG.

– Vi har satt inn massive ressurser på denne saken. Det er den største saken vi har vært borti på veldig lenge, sier politiinspektør Tore Salvesen, som opplyser om at totalt 25 etterforskere er satt inn på saken.

Den drapssiktede mannen bli avhørt søndag ettermiddag og fremstilles for fengsling mandag. Politiet vil fortløpende vurdere om de andre siktede skal fremstilles.

Endret siktelse
Den drapsiktede var først siktet for kroppskrenkelse, sammen med ni andre. Men på bakgrunn av vitneforklaringer og videoopptak fra overvåkingskamera, ble siktelsen etter hvert forandret til drap.

– Ved 18-tiden i går kveld ble jeg kontaktet av politiet, som fortalte meg at status var endret til drapssiktet. Da dro jeg inn på politihuset og hadde innledende samtaler med min klient, men vi gikk ikke inn på selve saken, sier forsvarer Jørgen Riple til NTB søndag formiddag.

Han opplyser at hans klient ikke har tatt stilling til straffskyld ennå. Riple skulle treffe sin klient igjen i løpet av formiddagen, før 22-åringen deretter vil bli avhørt av politiet søndag ettermiddag.

Ifølge VG er 22-åringen fra Oslo, og ble så sent som i januar tiltalt for tyveri i Bergen. Seks av de siktede har adresse i Bergen, mens fire andre har adresse i Oslo.

Flere vitner
Politiet rykket fredag kveld ut til melding om masseslagsmål ved en bensinstasjon på Danmarks plass.

En 28 gammel mann ble funnet hardt skadd og ble raskt brakt til sykehus, men ble erklært død under én time etter hendelsen fant sted. Mannen døde av fire knivstikk i overkroppen, opplyser politiet til Bergensavisen.

Det var flere vitner til dramatikken, og et vitne har beskrevet kniven som ble benyttet som en såkalt Rambo-kniv på rundt 12–15 centimeter. Masseslagsmålet og selve knivstikkingen ble fanget opp på video fra overvåkningskamera.

Avdøde vil bli obdusert mandag, opplyser politiet.

Hiphop-miljø i sorg
Politiet sier at siktede og fornærmede kjente hverandre. Det var den siktedes advokat som ga den siktede dødsbudskapet.

– Han var jo åpenbart preget. Det var jeg som ga han dødsbudskapet og fortalte hva som hadde skjedd med avdøde, og det er klart at det gjorde et sterkt inntrykk på ham, sier Riple.

Flere i rapmiljøet i Bergen har delt bilder og videoer i sosiale medier til minne om den avdøde 28-åringen. Avdøde var selv aktiv i miljøet under et artistnavn og har spilt flere konserter i norske byer det siste året.

– Det er veldig synd det som skjedde med ham. Han var en veldig snill fyr. Alltid blid og glad, sier rapper Marcus Møll Mosele, bedre kjent under artistnavnet Kamelen.

(©NTB)

 

Meld deg på til vårt møte i Oslo Militære Samfund

torsdag 7. mars kl 1900

Torgrim Titlestad har vært redaktør og medforfatter til boken Revolusjonens barn. Politiske utopiers makt i Norge: Venstresiden mellom demokrati og diktatur 1911–2018. Den utkommer på 100-årsdagen for dannelsen av Komintern, og presenteres på et møte i Oslo Militære Samfund torsdag 7. mars kl. 19:00.

Kommunismen slo inn i Arbeiderpartiet og noe ble hengende igjen selv om Ap valgte parlamentarismen. ML-bevegelsen var en ny totalitær bølge. Nå er Norges frihet truet av islam, og Ap og MLs fortid har svekket vår motstandskraft. De lange historiske linjene betyr noe. Vi trekker dem på møtet.

meld deg på her