Bygningslogo til KLP i Bjørvika, Oslo. Kommunal Landspensjonskasse leverer finans- og forsikringstjenester til offentlig sektor, virksomheter med tilknytning til denne og deres ansatte. Foto: © Stian Schløsser Møller / Samfoto/Scanpix

Pensjonsselskapet KLP har solgt seg ut av fem selskaper som driver med utvinning av oljesand. Samtidig utelukker de annen oljesandinvestering.

Fra nå av vil ikke KLP investere i selskaper som har over fem prosent av inntektene sine fra oljesand.

Det kommer etter at de i mai valgte å droppe investeringer i kullselskaper.

– Vi fortsetter å redusere eksponeringen mot selskaper som er involvert i aktiviteter som ikke er i tråd med togradersmålet fra Parisavtalen, og velger nå å gå helt ut av oljesand. Utvinning av oljesand er like skadelig for klima og miljø som kull. Ved å være helt fri for kull og oljesand sender vi et sterkt signal om hvor viktig det er å skifte fra fossil til fornybar energi, sier Marte Siri Storaker, rådgiver for ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning, i en pressemelding.

KLP skriver at grunnen til at de har satt grensen for inntektene fra oljesand til fem prosent, er at det er vanskelig å ha nøyaktig informasjon fra selskaper om alle inntekter under dette nivået til enhver tid.

Selskapene som nå utelukkes, er Cenovus Energy, Suncor Energy, Imperial Oil (CompagniePetroliere Imperiale LTEE), Tatneft’ PAO og Husky Energy Inc.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂