Nytt

Speaker John Bercow har holdt sin avskjedstale i Underhuset. Bercow hopper før han blir dyttet. De konservative hadde allerede sagt at de ikke ville beholde ham som Speaker. Bercow har vært en høyt profilert Remainer i Brexit-kampen og mange mener at han saboterte en mulig no-deal. Bercow sa:

“At the 2017 election I promised my wife and children that it would be my last.

“This is a pledge I intend to keep if the house votes tonight for an early general election my tenure as Speaker and MP will end when this Parliament ends.

“If the house does not so vote I have concluded that the least disruptive and most democratic course of action would be for me to stand down at the close of business on Thursday October 31.”

I løpet av helgen ble det klart at Boris Johnson planla å kvitte seg med Bercow ved å støtte en annen kandidat i hans valgkrets. Bercow har ikke vært nøytral i Brexit-debatten, sier de konservative. Bercow vil gå av senest 31. oktober, men tidligere hvis regjeringen får gjennomslag for en nyvalg i oktober.

Sky News Live    Daily Mail   The Sun

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!