Sakset/Fra hofta

Det britiske parlamentet er gjenåpnet. Den smilende speakeren John Bercow paraderte inn, og triumferende ønsket han alle «welcome back to our place of work!».

Speaker John Bercow er ikke nøytral i Brexit-spørsmålet – han tilhører Remain.

Det er de siste 24 timene blitt skrevet mye i britiske aviser om at folket er blitt lurt og at det som skjer, er et Remain-kupp for å hindre Brexit. «Høyesteretts dom er en konstitusjonell skandale», skriver Charles Day i The Spectator.

Forty years of membership of the EU has taught us a lot. Many of us have learned a new language; most of us have learned new recipes for our supper; and our Judges have learned how to seize power from democratic institutions.

I The Telegraph skriver Bobby Friedman at beslutningen var feil.

Andrew Lilico skriver at med dette setter Høyesterett monarkiet til side.

Daily Mail skriver rett ut at parlamentsmedlemmene gjør hva de kan for å sabotere regjeringens Brexit-strategi:

MPs are back in Westminster plotting to sabotage government’s Brexit strategy.

Brexit er blitt et sjakkspill med en fastlåst regjering som knapt kan bevege seg i noen som helst retning. Labour vil ikke stille mistillitsforslag, for det vil gi Boris Johnson anledning til å utlyse nyvalg. Et valg som Labour tror de selv vil tape.

De konservative er sinte fordi Labour blokkerer et nyvalg som de har mast om i flere år. Geoffrey Cox tordnet at parlamentet er et dødt parlament og at parlamentet skulle hatt mot til å møte velgerne:

‘This Parliament is a dead Parliament, it has no right to sit on these green benches.’

‘This Parliament should have the courage to face the electorate. The time is coming when even these turkeys won’t be able to prevent Christmas.’

Daily Mail
Forhåndsbestill boken til Kjell Skartveit her til spesialpris!