Nytt

Mandag kveld forsøkte Boris Johnson igjen å få flertall til et nyvalg 15. oktober. Han trengte to-tredels flertall (433 stemmer) og som forventet var han ikke i nærheten av dette. Forslaget hans fikk 293 stemmer, og det var kun 46 som gadd å stemme imot, vel vitende om at Corbyn hadde sagt at det var uaktuelt med et nyvalg nå. Dette er andre gang at Labour setter foten ned for nyvalg, til tross for at Corbyn utallige ganger har krevet nyvalg.

Boris Johnson sier fremdeles at han ikke vil ha noen utsettelse av Brexit. Og med dette ble Parlamentet suspendert i fem uker.

Opposisjonen ble kalt » egoistiske, nedlatende idioter» etter at det brøt ut håndgemeng ved speakerens stol. Opposisjonen protesterte mot suspensjonen selv om de ikke ville godkjenne et nyvalg på «statsministerens premisser», som Jeremy Corbyn sa. De viftet med ark hvor det sto «silenced» (brakt til taushet).

Ifølge tradisjonen må speakeren delta i prosesjonen ut fra Underhuset. Labour-representant Lloyd Russell-Moyle kastet seg over John Bercow i en slags symbolsk handling for å hindre ham i å forlate Underhuset. Dørvaktene måtte håndtere Russell-Moyle som rev med seg andre opposisjonsparlamentarikere i kaoset som fulgte.

Men prosedyren gikk sin gang og speakeren John Bercow måtte forlate Underhuset.

 

 

Daily Mail