Underhusets speaker John Bercow har aldri vært noen Brexiteer. I dag kom det frem at han hadde hatt samtaler med EUs parlamentariske leder David Sassoli for å diskutere deres «felles» ønske om å unngå en no-deal.

Det var David Sassoli som gjorde oppmerksom på samtalene han hadde hatt med John Bercow. De to hadde blitt enige om at Parlamentet i Storbritannia og i EU måtte spille nøkkelroller i Brexit-prosessen.

‘We share an awareness that a chaotic exit of the UK from the EU would work to the detriment of citizens on both sides,’ sa Sassoli.

David Sassoli revealed he held talks with Mr Bercow in London last night, telling MEPs they were on the 'same wavelength'

David Sassoli – helt på linje med remainer John Bercow. 

Nyhetene om denne «plottingen» bak ryggen på britene skapte sinne blant Brexit-tilhengerne. Nigel Farage sa at det var en skam at speakeren hadde sagt seg enig i å jobbe for å unngå en hard Brexit. Med hvilken rett gjør speakeren dette? spurte Farage.

‘What right does the Speaker have to do this?’

En Tory-parlamentariker la til: ‘How disgraceful for the Speaker to be colluding with a foreign power, if that indeed has happened. That is so far beyond his constitutional role, it is truly disgusting, and clearly brings the House of Commons into disrepute, which is contempt of the House of Commons.’

Speakeren i Underhuset skal være nøytral. John Bercow er alt annet enn det.

Daily Mail

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂