Det har sin sjarm å bo på et mindre sted. Sydligst på Nøtterøy finner man tettstedet Torød med kort vei til havet og åskammen Vetan, som er Nøtterøys høyeste punkt på 99 m.o.h. og storslagen utsikt til Færder og vindmølleparkene ved Strømstad i Sverige i det fjerne. Torød er også endeholdeplass for bussen fra Tønsberg, den eneste butikken i området er en Joker-butikk med kun det nødvendigste vareutvalget, og stedet er akkurat stort nok til å ha en egen barneskole og en liten, hvitmalt kirke.

Og så Jugebua, da. En helt annen fritidsklubb enn de fritidsklubbene i andre deler av landet man jevnlig leser om i sammenheng med at biler brenner, unge blir ranet og knivstukket eller jenter ikke får treffe hvem de vil.

Her ved Jugebua på Torød fornemmer man noe Aukrust’sk i tilværelsen, noe autentisk, trygt og lunt. Det må være godt å være gammel på Torød.