Mannen som onsdag ettermiddag ble funnet skutt, inne på Trosterud fritidsklubb, kan ha blitt utsatt for en ‘ulykke’, sier politiet til Avisa Oslo. Snakker vi da om vådeskudd i vårjakta, eller er dette et klumsete forsøk på å berolige Oslo-folk?

Krimvaktleder Kjersti Myhre forteller til Avisa Oslo torsdag morgen at det ikke er ytterligere oppdateringer i saken.

– Vi har gått ut med at vi har informasjon som tyder på at dette er en ulykke, men utover det er det ingen endring i saken, sier hun.

Til Avisa Oslo fortalte Myhre natt til torsdag at de ikke jaktet konkrete gjerningspersoner på det tidspunktet. Hun la til at politiet etterforsket bredt, men at den sterkeste hypotesen er at det kan ha vært en ulykke.

Den unge mannen som ble funnet skadet på Trosterudklubben onsdag kveld ble fraktet til sykehus med alvorlige, men ikke kritiske, skader. Torsdag morgen skal det ikke være noen endring i statusen til den skadde.

Politiet meldte om hendelsen på Twitter kl 18:47 onsdag ettermiddag, og store mannskaper, inklusive et politihelikopter, ble satt inn i letingen etter en eller flere gjerningsmenn.

AMK varslet politiet om hendelsen klokka 18.30 onsdag kveld.

– Vedkommende er alvorlig skadd, men bevisst. Han ble behandlet på stedet før han ble sendt til sykehus, fortalte operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB kort tid etter hendelsen.

– Han ble funnet inne på fritidsklubben, men han har trolig tatt seg dit etter å ha blitt skutt, fortalte operasjonslederen videre.

Senere på kvelden opplyste politiet til flere medier at de etterforsket hendelsen som et drapsforsøk. Nå har de altså snudd. Det er forsåvidt bra, men snuoperasjonen rimer dårlig med at flere medier også brakte vitneuttalelser om at de hadde hørt høylytt krangling i området ved fritidsklubben.

Vel er krangling på fritidsklubber i og rundt fritidsklubber neppe noen sjeldenhet, men at personen selv tar seg inn på fritidsklubben forterker ikke akkurat teorien om at det har vært en «ulykke».

Norge har en av verdens strengeste våpenlover, og uforsiktig omgang med våpen er ikke noe man kan ta lett på. Den som avfyrte skuddet var neppe en uforsiktig sportsskytter. Ordet ‘ulykke’ klinger derfor svært dårlig.

Dette underbygges også av en leserkommentar på Document som ble postet onsdag kveld:

Min søster bor i området, og forteller meg at det er den samme gjengen som stod bak skytingen i fjor der 2 tenåringer ble skutt inne i en trappeoppgang . Politiet fortalte den gang beboerne i området at de tok dette på største alvor og at de ‘skjønte beboernes bekymring’. Vel, SÅ alvorlig kan de ikke ta det siden disse ungdommene tydeligvis har tilgang til våpen og ikke er redde for bruke de. Kanskje på tide at politiet tar folks sikkerhet på alvor og fjerner disse elementene fra området? Dette er et boligområde med tusenvis av beboere i en rekke med høy og lavblokker. Har ikke disse menneskene rett til trygghet? Hvorfor skal 10-12 ungdommer få lov til å gjøre livet surt for resten av beboerne med sin terroriserende adferd? (Document)

Politiets forklaring står ikke til troende. Det er mulig skuddet gikk av ved et uhell, men at unge gutter leker med håndvåpen midt i en av Oslo mest tettbygde områder kan ikke karakteriseres som noen ‘ulykke’. Derfor skyldes ordbruken sannsynligvis at at politiet har gjort et klumsete forsøk på å berolige beboerne i området, muligens etter ordre av sine sjefer.

Det er intet mindre enn en skandale!

Ung mann til sykehus med skuddskader – mistenker at hendelsen kan være en ulykke (Avisa Oslo – betalingsmur)

Les også:

Onsdagens grove vold på Trosterud: Femte skyte­episode i Oslo på få uker

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp billetter her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.