Den enes død er den andres brød: Ford har investert 1 milliard dollar i et nytt samlebånd i Chicago. Bildet er tatt 24. juni. Her skal det produseres Ford Explorer, Explorer Hybrid, Police Interceptor Utility og Lincoln Aviator. Men det trengs bare 500 nye arbeidere. Roboter gjør mer og mer. Foto: Kamil Krzaczynski/Reuters/Scanpix

Den amerikanske bilprodusenten Ford legger ned seks fabrikker i Europa. Russiske, britiske og franske arbeidere er blant dem som blir rammet.

Selskapet opplyser i en pressemelding torsdag at de skal legge ned seks av sine 24 fabrikker i Europa. Det gjelder tre fabrikker i Russland, én i Wales og én i Frankrike. Samtidig skal en fabrikk i Slovakia selges.

I tillegg skal det kuttes i antall arbeidsplasser på fabrikkene i Valencia i Spania og Saarlouis i Tyskland.

Det er 12.000 arbeidsplasser som blir rammet av tiltakene, som begrunnes med et behov for å få fart på lønnsomheten.

– Det å skille seg fra ansatte og stenge fabrikker er de vanskeligste avgjørelsene vi tar. Siden vi anerkjenner hvordan dette påvirker familier og lokalsamfunn, vil vi tilby støtte for å lette på problemene, sier Stuart Rowley i Ford Europe i pressemeldingen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.