Huawei skulle presentert sin neste toppmodell Honor 20 på det europeiske markedet 21. juni. Nå vurderer selskapet å trekke modellen av frykt for svak etterspørsel. Huawei har mistet viktige samarbeidspartnere som Google og Facebook.

 

Nyhetsbyrået Bloomberg melder at Huawei forbereder seg på et fall i salget av smartmobiler i utlandet på mellom 40 og 60 prosent.

Huawei skal etter planen introdusere sin nyeste smarttelefon, Honor 20, i de europeiske markedene 21. juni. Nå vurderer imidlertid produsenten å ta modellen av markedet hvis salget går dårlig, ifølge byrået. (NTB)

Det sies av amerikanske leverandører forsøker å overtale myndighetene til å slakke på boikotten av Huawei.

Mandag meldes det samtidig at Huaweis amerikanske leverandører av dataprosessorer i det stille forsøker å presse amerikanske myndigheter til å lette på forbudet mot salg til det kinesiske selskapet.

Reuters skriver at Qualcomm og Intel er blant leverandørene som forsøker å få reglene endret. Sjefer fra Intel og Xilinx Inc hadde i slutten av mai et møte med handelsdepartementet i Washington om saken, opplyser en kilde til byrået. (NTB)

Grunnleggeren av Huawei, Ren Zhengfei, sa på en pressekonferanse i Shenzhen mandag at inntektene kan falle med 30 milliarder dollar de to neste årene pga den amerikanske boikotten. Nyheten kan være med å ytterligere ryste markedets tillit til Huawei som brand.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂