Huawei har brukt en formue på markedsføring, for å bygge seg opp blant vestlige forbrukere. Nå raser byggverket. En mobil som ikke kan få bruke Googles tjenester er død. Fra Nationaltheatret stasjon i Oslo. Foto: Document.

Donald Trumps utestengning av Huawei fra det amerikanske markedet tvinger Google til å avslutte samarbeidet med det kinesiske teleseskapet. Det betyr at nye Huawei-telefoner ikke vil få tilgang til Gmail, Youtube, Google maps og ikke kan bruke operativsystemet Android.

Gamle tjenester får beholde funksjonene, men de vil ikke bli oppdatert.

Ifølge Reuters har Google blokkert sine tjenester for Huawei og fjernet selskapets Android-lisens. I praksis vil det bety at kommende Huawei-modeller blir levert uten tilgang til Googles tjenester som Gmail, YouTube, Google Maps og andre. (NTB)

Bruddet med Google er et alvorlig slag for Huawei.

Google og Huawei har lenge hatt et tett samarbeid, noe som er blitt understreket under flere mobillanseringer de siste årene. Nå har forholdet tatt en brå slutt, og det er tragiske nyheter for alle med Huawei-telefoner, skriver Dagbladets Dinside.

Google vil i siste instans stanse all forretningsvirksomhet med Huawei som omfatter overføring av maskinvare, programvare og tekniske tjenester. (NTB)

Trump brukte en såkalt executive order, et presidentdekret, som blokkerte for at Huawei kan levere 5G-infrastruktur til det amerikanske markedet. Før helgen gjorde myndighetene en justering: Huawei har levert utstyr til tele og internett i grisgrendte strøk av USA. Myndighetene vil ikke at embargoen straffer amerikanere og lar disse leverandørene får drive service av sitt utstyr, men det gjelder kun vedlikehold, ikke oppgradering.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂