Skjermdump fra video.

Fem tenåringer er pågrepet etter at et lesbisk par ble utsatt for grov vold på en buss i London. Kvinnene mener «høyrepopulismen» har skylden for økning i hatkriminalitet.

Melania Geymonat (28) og Chris (29) ble behandlet på sykehus for ansiktsskader etter angrepet.

Løslatt mot kausjon

– Guttene er mellom 15 og 18 år og er pågrepet i forbindelse med det forferdelige angrepet, sier London-politiet i en uttalelse.

Tenåringene ble pågrepet fredag, men er allerede løslatt mot kausjon, opplyser politiet.

Privat foto fra Facebook

Geymonat sa fredag til BBC at flere tenåringer konfronterte paret, før de krevde at de skulle kysse. De skal også ha snakket aggressivt om lesbiske kvinner og seksuelle posisjoner.

– De kastet mynter på oss. Så ser jeg at kjæresten min ligger nede og blir slått. Jeg prøvde å hjelpe, men da ble jeg slått selv. Jeg blødde kraftig, sier Geymonat, som opprinnelig er fra Uruguay.

Ifølge statistikk fra londonpolitiet har homofiendtlige angrep i byen økt fra 1.488 til 2.308 i perioden 2014 til 2018.

Årsaken: Høyrepopulismen

Geymonats kjæreste, amerikaneren som kun er identifisert som Chris, sier at hendelsen var skremmende, men at hun ikke er redd for å være åpent lesbisk.

Chris har klare meninger om hva som er årsaken til økningen i hatkriminalitet: høyrepopulismen.

Chris added: «A lot of people’s rights and basic safety are at risk. I want people to feel emboldened to stand up to the same people who feel emboldened by the right-wing populism that is, I feel, responsible for the escalation in hate crimes.

– Kvinnehat

Melania Geymonat mente også å vite at angrepet var motivert av kvinnehat. De ble angrepet, ikke bare fordi de var to lesber på date, men rett og slett fordi de var kvinner:

Ms Geymonat, who lives in Bishop’s Stortford in Hertfordshire but is originally from Uruguay, said she felt the violence had not been directed at them only because they are «women who are dating each other, but also because we are women».

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.