John Cleese har gjort det: Blitt konservativ, nasjonal og sier det høyt. Nå er det pop-ikonet Morrissey som opptrer på TV med button for partiet For Britain. Da er det så musikkjouranlistene i de statsbærende kringkasterne brekker seg. De vil ikke ha noen slinger i valsen.

Berlingske forklarer leserne hva For Britain står for: «Partiets leder, Anne Marie Waters, har tidligere beskrevet islam som ond og som en kultur, der på ingen måder passer ind i Storbritannien.” Adjektiver og assosiasjoner triller ut. Det er bare å trykke på en knapp. Vil det hjelpe? Neppe. Når en stjerne som Morrissey gjør det han gjør, er det bevisst. Han vet godt hva han risikerer. Det er veloverveid. Det er det som gjør musikkjournalistene nervøse. De forstår at «det kommer mer» og flere.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂