Tavle

Peter Hitchens, lillebroren til den avdøde ateisten og islamkritikeren Christopher Hitchens, forklarer i løpet av drøyt seks minutter det som burde være opplagt for vårt politiske lederskap – og som man ved selvsyn kan konstatere bare ved en titt ut av vinduet:

Masseinnvandringen er katastrofal for både mottakerlandene og immigrantene. Som Peter Hitchens spøkefullt poengterer: Hadde immigrantene sloss direkte om jobbene med journalistene i The Guardian eller BBC, så ville bekymringene hos «the establishment» og den snakkende klassen vært større. Bytt ut nevnte medier med Dagbladet og NRK, og se hva som skjer. Hvem hadde Marie Simonsen da kalt en kødd?

Over tid vil omgivelsene og nærområdene vi tidligere følte oss hjemme i, bli mer og mer ukjente for oss, sier Hitchens. Er det en bra ting, eller som særlig den aldrende delen av befolkningen bare må finne seg i? Det er i alle fall ikke fascistisk å stille slike spørsmål, mener han. Landets opprinnelige innbyggere har selvsagt også noe de skulle ha sagt.

Hans kommentar til Labours innvandringspolitikk under Tony Blair, som ble eksponert av bl.a. tidligere Labour-rådgiver Andrew Neather for ca. ti år siden, er skremmende.

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.