Tavle

Verdens største sosiale medium har innført en streng barnepike­mentalitet på det politiske området som etterhvert rammer hærskarer av brukerne.

En leser forteller at en reposting av signaturen Catos populære gjesteinnlegg forleden er blitt fjernet fordi det angivelig ikke respekterer gjeldende standarder.

Med tanke på teknologi-gigantenes dominans på nettet er det nokså åpenbart at dette er blitt et demokratisk problem. De angjeldende selskapene har mer makt enn verdens største oljeselskap hadde da det ble tvangsdelt av USAs høyesterett i 1911.

I påvente av at politikken eller den sosial-teknologiske evolusjonen forandrer på tingenes tilstand, vil barnepikementaliteten skape et dilemma for mange: Should I stay or should I go?

Nordmenn flytter gjerne ut av nabolag hvor de ikke føler seg hjemme lenger, eller de melder seg ut av en kirke som er blitt et underbruk av koko-venstresiden.

Men kanskje det ikke alltid er best å stikke av. Noen ganger kan det være bedre å kjempe for sin plass der hvor man befinner seg. Ens eget fysiske nabolag kan være verdt å beskytte mot ødeleggelse, og den samme kan gjelde det digitale. Flere ferske vitnesbyrd fra det digitale nabolaget viser at det nytter å klage.

Det vil derimot være dumt å bli igjen på de betingelsene som forsøkes pådyttet oss. Dersom sosiale medier blir et så avhengighetsskapende narkotikum at man finner seg i hvilke politiske betingelser som helst fra den faste pusheren, bør man kanskje spørre seg hvor dypt man er rede til å synke.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!