Nytt

Yoav Galant. Foto: Sapir College / Wikimedia Commons.

Etter vandaliseringen av 80 graver på den jødiske gravlunden i Quatzenheim i Frankrike oppfordrer Israels innvandrings- og integreringsminister Yoav Galant franske jøder til å «komme hjem» til Israel, melder en rekke internasjonale medier.

Den israelske statsråden fordømmer antisemittismen i Frankrike, skriver Arutz Sheva / Israel National News.

Galant tweeted that the vandalism at the Jewish cemetery was “reminiscent of dark days in the history of the Jewish people.”

“The State of Israel is the protected national home for the Jews of the world. I strongly condemn the anti-Semitism in France and call on [its] Jews – come home, immigrate to Israel.”

Galant lyder med det som et ekko av Israels tidligere statsminister Ariel Sharon, som rettet en tilsvarende invitasjon til de franske jødene i 2004. Den gangen reagerte Frankrikes president Jacques Chirac med å si at Sharon ikke var velkommen i Paris.

Det bor allerede 200.000 franske jøder i Israel, opplyser France 24.

Tirsdag kveld demonstrerte tusenvis av mennesker i Paris og andre franske byer i protest mot den senere tidens mange antisemittiske hendelser i Frankrike.

Men et slikt politisk skippertak gjør altså ikke tilstrekkelig inntrykk på Galant til at han trekker noen annen konklusjon enn at jødene i Frankrike bør gjøre aliyah.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.