Tavle

Hvis Norge går så det suser så forstår jeg ikke hvorfor vi må betale så høye strømregninger, da kan vel staten betale alle sammen for oss? Staten tjener jo rått på salg av strøm til Europa. Da kan de vel betale for oss innbyggerne?

Hvis Norge går så det suser så skjønner jeg ikke hvorfor vi trenger alle disse bomringene, staten kan vel betale dette? Det går jo så det suser!

Hvis Norge går så det suser så skjønner jeg ikke hvorfor mange eldre venter på sykehjemsplass, eller hvorfor det er så dårlig bemanning der. Da kan vel staten betale dette?

Hvis Norge går så det suser så skjønner jeg ikke hvorfor folk må ligge bak skjermbrett i sykehuskorridorene. Da kan vel staten betale for noen nye sykehus, og nok helsepersonell.

Hvis Norge går så det suser, så skjønner jeg ikke hvorfor vi har et forsvar som snart er nedlagt? Da kan vel staten prioritere dette?

Den grunnstøtte norske fregatten KNM «Helge Ingstad» utenfor kysten ved Øygarden den 13. november 2018. Foto: Jacob Østheim / Kystverket / Reuters / Scanpix.

Hvis Norge går så det suser, så skjønner jeg ikke hvorfor vi får flere og flere som må forsørges av NAV? Burde ikke disse vært i jobb når Norge går så det suser?

Hvis Norge går så det suser så skjønner jeg ikke hvorfor industri flagger ut, eller småbedrifter må legge ned, på grunn av strømregninger og avgifter.

Hvis Norge går så det suser, så skjønner jeg ikke hvorfor nordmenn får stadig færre barn. Burde ikke en susende optimistisk økonomi gi fremtidshåp for unge mennesker?

Kanskje er virkeligheten slik at Norge slett ikke går så det suser. De enorme utgiftene på NAV, en hodeløs innvandring og innbyggere som er tynget ned av avgifter, utrygghet og lite fremtidshåp… det er nok mer sannheten. Det er langt unna et Norge som går så det suser!

 

Takk til signaturen Elisma for en tankevekkende leserkommentar.

 

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!