Nytt

Bildene av Ivar på 83 som ble torturert i sitt eget hjem i fem timer, glemmes ikke så lett av de som så dem. Hvem gjør noe slikt? Det kan ikke være normale mennesker, tenker man.

Nå vet vi sannsynligvis svaret. Svensk politi har pågrepet fire menn og en av dem er Ivars barnebarn!

Natten till fredag i förra veckan bröt sig fyra maskerade män in i 83-årige Ivars hem i Kallinge strax utanför Ronneby i Blekinge. Ivar som är både sjuk och rullstolsburen låg och sov i sin säng när männen attackerade och torterade honom i uppemot fem timmar samtidigt som man krävde att få hans pengar.

Under den långdragna tortyren i jakten på Ivars pengar har männen sadistiskt slitit loss offrets öron, bränt hans hud och använt en blomkruka som tillhygge för att slå honom i huvudet med för att sedan lämna honom åt sitt öde med risk för dödlig utgång. När Ivar anlände till sjukhuset hade han svåra skallskador och läkarna var tvungna att operera ut skärvor från blomkrukan som fortfarande satt kvar i huvudet.

Mennene var skjødesløse. De hadde tatt Ivars bil og nærmest slengt den fra seg da de parkerte. Noen naboer reagerte på parkeringen og kontaktet politiet.

De kjente straks igjen Ivars bil og dermed var saken nærmest oppklart.

I det minste publikum blir sjokkert over å høre at en av de fire er Ivars barnebarn. Det var ikke første gang han begikk seg.

4. Ronny Henriksson, barnbarn till målsägande, 33 år och bosatt i Falkenberg
I april 2016 dömdes Ronny till två års fängelse av Blekinge tingsrätt för grov misshandel i Kallinge strax utanför Ronneby, den plats där hans släkting den 83-årige Ivar blev torterad förra veckan. Ronny hade tillsammans med Christian Öberg torterat en man genom att slå honom med avsågat hagelgevär och batong samt sparka honom i ansiktet. Tidigare är Ronny även dömd för stöld.

Chris Öberg og Sven Tongchai Petersson er som tatt ut av en tv-krim. Man tenker på filmen Natural Born Killers.

Barnbarn och kriminella häktade efter råntortyren av 83-årige Ivar