KrF sliter med å stille lister i en rekke kommuner etter at den nye regjeringsplattformen ble lagt fram torsdag.

– I mange kommuner og fylker på Østlandet samarbeider vi godt med venstresiden. Da vi sa nei til regjeringssamarbeid for to år siden, var det fordi vi ikke kunne samarbeide med Frp, sier Mette Aas-Kilstad til Aftenposten.

Hun har vært partiets ansikt utad i Lunner kommune på Hadeland, men er ikke sikker på om hun vil fortsette i partiet.

Ifølge Aftenposten hadde KrF liste i 13 av 27 kommuner i Oppland i 2015. I år er det foreløpig kun Gjøvik som har nok kandidater.

Blant kommunene som ikke stiller, er Gran.

– Personer som hadde sagt ja til å stå på liste har takket nei etter beslutningen torsdag om å gå inn i regjeringen, bekrefter fylkesleder i Trøndelag, Jon Normann Tviberg, til avisa.

I Buskerud kan hele fem kommuner i Hallingdal bli uten KrF-liste, det samme gjelder Modum kommune, mens det i Hedmark ligger an til at det ikke blir liste i Kongsvinger eller Grue. I Nord-Østerdal er det usikkert i tre kommuner.

KrF vil derimot for første gang på lenge stille liste i Elverum.

Partiet sliter også flere steder i landet, blant annet i Trøndelag hvor fylkessekretær Jann Karlsen bekrefter at de har lokallag som ikke stiller liste i år på grunn av veivalget.

 
Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.