Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) er vokst til å bli Norges femte største parti med en oppslutning på 6 prosent blant landets velgere.

VGs partibarometer for juni er bompengemotstanderne større enn både Miljøpartiet De Grønne (5,7 prosent), Rødt (4,1 prosent), KrF (4,3 prosent) og Venstre (3,2 prosent). Avisens barometer for kommunevalget viser at FNB er jevnstort med SV som også får 6 prosents oppslutning blant velgerne.

Målingen er utført av Respons Analyse på oppdrag fra VG og i alt er 1.002 personer intervjuet mellom 3. og 6. juni.

Arbeiderpartiet får størst andel av velgerne i målingen med en oppslutning på 25 prosent. Høyre ligger ikke langt bak med tilslutning fra 22,4 prosent av velgermassen. Tredje størst er Senterpartiet som får 13 prosent av stemmene, mens Frp har 8,6 prosents oppslutning.

I en meningsmåling i Bergens Tidende 21. mai fikk FNB 25,4 prosents oppslutning og var med det Bergens største parti. Selv mener lederen av bompengelisten at det er mest oppsiktsvekkende at partiet kun stiller lister i elleve kommuner og fire fylker.

– Når vi får sånne målinger, tyder det på at vi får stadig økende oppslutning i befolkningen, sier FNB-leder Trym Aafløy til VG.

Ved kommunevalget stiller FNB liste i Bergen, Oslo, Stavanger, Skien, Porsgrunn, Sandnes, Sola, Klepp, Askøy, Alver og Øygarden, i tillegg til i fire fylker. I Drammen og Tromsø er det andre bompengelister.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.