På Bergens Tidendes partibarometer for Bergen får Arbeiderpartiet en oppslutning på bare 23,2 prosent. Dermed er mer enn en av tre velgere borte.

Arbeiderpartiet faller helle 14,6 prosentpoeng siden siste kommunevalg i 2015, skriver Bergens Tidende.

Bakgrunnstallene viser at Arbeiderpartiet mister omtrent like mange velgere til SV og Høyre.

Høyre får 34,8 prosent og dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Høyre igjen blitt Bergens klart største parti, slik det var i mange år fram til bybanebråket splittet partiet i 2014. Året etter endte valgresultatet på rekordlave 22,1 prosent.

– Vi er veldig glade for dette resultatet. Vi holder oss stabilt og ligger der vi ønsker å ligge. Vi mener at Bergen er en borgerlig by, og denne målingen viser at innbyggerne ønsker et skifte nå, sier Høyres gruppeleder, Hilde Onarheim (H).

Tross borgerlig jubel er SV Bergens tredje største parti på denne målingen, med hele 11,8 prosent, nesten 5 prosentpoeng mer enn ved kommunevalget.

Frp er på fjerdeplass med en oppslutning på 10,2 prosent, som er halvannet prosentpoeng mer enn i 2015.

De to andre partiene i Bergen som regjerer sammen med Ap, er Venstre og KrF. De to får henholdsvis 4,5 og 4,3 prosent oppslutning på målingen. I 2015 hadde disse to partiene 5,5 og 6 prosent oppslutning.

MDG har også kollapset i Bergen. På denne målingen får partiet 2,3 prosent. Ved kommunevalget for tre år siden var resultatet 6 prosent.

Totalt ville de tre byrådspartiene Bergen mistet hele 12 av de 34 bystyremandatene de fikk etter forrige kommunevalg om dette var valgresultatet.

Målingen er basert på 601 telefonintervjuer fra 12. til 15. juni i år og er gjort av Respons Analyse. Feilmarginen på målingen er mellom 2,5 og 4 prosentpoeng.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!