Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix

Folkeaksjonen nei til mer bompenger er Bergens største parti. Hver fjerde bergenser ville stemt på det hvis det var valg i dag, viser en fersk meningsmåling.

Med sine 25,4 prosent er Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) alene større enn de tre sittende byrådspartiene til sammen, skriver Bergens Tidende om meningsmålingen Respons Analyse har laget for avisen ogVG.

Hvis det var valg i dag, ville partiet fått 17 mandater i bystyret og dermed samle flertall med Høyre (23,1 prosent, 15 mandater) og Fremskrittspartiet (2,7 prosent, 2 mandater).

– Hvem hadde trodd det for et halvt år siden? Da var venstresiden på vei mot flertallet. Bompengelisten har snudd opp ned på alt, sier BTs valgekspert Johan Giertsen.

Tallene tyder på at FNB stjeler velgere fra alle kanter. Samtlige partier, med unntak av KrF og gruppen Andre, går tilbake i oppslutning på målingen.

– Vi er gått fra å være en aksjon til en folkebevegelse. I tillegg til bompengene, er dette en uttalt misnøye med de etablerte politikerne og fremtredende politikere både lokalt og nasjonalt, sier bompengelistens toppkandidat Trym Aafløy.

De øvrige stemmene i vestlandshovedstaden fordeler seg slik blant partiene:

Rødt: 5,5 prosent (-0,1 prosent)

SV: 10 (0,0)

Ap: 18,6 (-4,2)

Sp: 3,5 (-1,2)

MDG: 3,9 (-0,6)

V: 2,8 (-0,3)

KrF: 3,2 (+0,5)

Andre: 1,3 (+0,5)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂