Aktor krever lovens strengeste straff på 21 års forvaring med en minstetid på ti år for Ap-politikeren som er tiltalt for å ha medvirket til overgrep mot filippinske barn gjennom chatting og instrukser.

De alvorligste forholdene i tiltalen dreier seg om medvirkning til overgrep mot barn, noen svært grove, og en rekke forsøk på det samme. Også menneskehandel er del av det 23 sider lange anklageskriftet mot hordalendingen, skriver BT.

– Det er en massiv, kynisk utnyttelse av barn og fattigdom, sa statsadvokat Magne Kvamme Sylta i prosedyren. Han fortsatte:

– Vi har sett en mann som går på med et begjær som er hemningsløst, og som ikke bryr seg om barns smerte og ubehag.

Til sammen 61 barn er omtalt i tiltalen. Da rettssaken startet i september nektet tiltalte straffskyld på hele 178 punkter.

48-åringen var politiker for Arbeiderpartiet i en Hordaland-kommune da han høsten 2016 ble arrestert og siktet i forbindelse med etterforskingskomplekset «Dark Room» i Vest politidistrikt.

Han er blant annet tiltalt for overgrep mot flere titalls filippinske barn helt ned i spedbarnsalder, og skal ha overført til sammen 700.000 kroner i betaling for overgrepene.

– Det er også gjennomført en aksjon på Filippinene på bakgrunn av funn i vår sak, hvor fornærmede barn ble reddet ut og moren til barna fengslet, sier medaktor i saken, Janne Ringset Heltne

«Dark room»

I 2016 ble det kjent at minst 51 menn var involvert i Vest politidistrikts etterforskning mot flere nettverk. Saken ble kjent under navnet «Dark room».

Databeslaget som ble gjort, var på 150 terabyte, noe som tilsvarer 35.000 DVD-plater, og er dermed et av de største beslagene i norsk historie. Etterforskningen mot nettverket har pågått for fullt siden nyttår 2016.

Operasjonen består av om lag 25 etterforskere i Vest politidistrikt.

I mai i fjor kom det frem at minst 300 barn er grovt seksuelt utnyttet og misbrukt gjennom liveoverførte overgrep, i hovedsak utført på Filippinene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.