En 47 år gammel lokalpolitiker fra Hordaland er tiltalt for å ha bestilt over 150 overgrep som skulle direkteoverføres på nett. Mannen risikerer 21 års fengsel.

47-åringen, en tidligere lokalpolitiker i Arbeiderpartiet, ble pågrepet i oktober 2016 i forbindelse med Vest politidistrikts operasjon Dark room.

Ifølge tiltalen skal mannen gjennom flere år ha betalt for direkteoverføring av videoer som viser overgrep mot svært unge barn. Alle overgrepene skal ha funnet sted på Filippinene. Tiltalen har en strafferamme på inntil 21 år.

– Det er et stort antall poster i tiltalen, vi må komme tilbake til detaljene i retten. Strafferammen på inntil 21 år har sammenheng med omfanget i tiltalen, sier statsadvokat Magne Kvamme Sylta tilNRK.

Den tiltalte 47-åringen erkjenner ikke straffskyld for det vesentlige av tiltalebeslutningen, ifølge forsvarer Jannicke Keller-Fløystad.

– Tiltalen bygger på chattelogger og pengeoverføringer. Det har kun vært bevisopptak knyttet til to barn. Bevisopptaket har styrket tiltaltes forklaring, sier hun til NRK.

Saken skal opp i Bergen tingrett 17. september.

(©NTB)

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!