Nytt

Foto: Google maps

Amedia overtar samtlige aksjer i medieselskapet Nordsjø Media som eier ni lokalaviser i Rogaland og Vest-Agder. Overtagelsen forventes å finne sted tidlig i 2019.

Nordsjø Media eier avisene Jærbladet, Dalane Tidende, Avisen Agder, Sandnesposten, Solabladet, Strandbuen, Gjesdalbuen, Bygdebladet og Lyngdals Avis. De har et samlet opplag på 48.413 eksemplarer. Åromsetningen er på rundt 160 millioner og de har tilsammen 110 årsverk.

Styreleder i Nordsjø Media, Ivar Rusdal, uttaler:

– Mediebransjen er i kraftig endring. Vi er kommet til et punkt der både avisene og eierskapet trenger fornyelse. Den beste måten vi kan sikre våre lokalavisers fremtid på, er ved å overlate eierskapet til et profesjonelt medieselskap. Våre mediehus fortjener en aktiv eier som med kraft investerer i teknologi og kompetanse. Amedia er en langsiktig, solid eier som har bevist at de bedre enn noen evner å utvikle lokalavisene. Derfor er det så viktig for oss at det er Amedia som overtar Nordsjø Media.

Amedia utvider med dette oppkjøpet porteføljen av lokalaviser fra 63 til 72.

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia kommenterer oppkjøpet:

– Amedias fremste oppgave er å sikre Norge et mangfold av sterke lokalaviser over hele landet. Etter oppkjøpet vil Amedia ha nær 900 journalister i lokalsamfunn landet rundt som ivaretar innbyggernes behov for nyheter, debatt, kunnskap og identitet.

Amedia omsatte for 3,5 milliarder kroner i 2017.

Amedia

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!