Nytt

– Skattebetalerne bør ikke finansiere Mohyeldeen Mohammads unndragelse fra en straffesak, sier statsadvokaten.

Nav stopper utbetalinger til Mohyeldeen Mohammad, som trolig er på rømmen i Marokko etter at han uteble fra sin egen rettssak mandag.

Islamisten Mohyeldeen Mohammad er tiltalt for å ha truet stortingsrepresentant Abid Raja (V). Mandag skulle rettssaken mot islamisten ha startet, men Mohammad møtte ikke opp. Nå kan Mohammad også miste pengestøtten.

– PST har gjort Nav oppmerksom på pågripelsesbeslutningen og etterlysningen. Nå har Nav bekreftet at de vil stanse utbetalinger til Mohyeldeen Mohammad dersom han søker om utbetaling for november, sier statsadvokat Frederik B. Ranke til NRK.

– Jeg mener det er helt riktig at Nav stanser utbetalingene. Det er rett og rimelig. Skattebetalerne bør ikke finansiere Mohyeldeen Mohammads unndragelse fra en straffesak, sier Ranke.

Etterlyst

Påtalemyndigheten har besluttet å etterlyse trusseltiltalte Mohyeldeen Mohammad internasjonalt. Årsaken er at han ikke møtte i Oslo tingrett mandag, der han er tiltalt for trusler mot stortingspolitikeren Abid Raja (V). Påtalemyndigheten mener Mohammad er i Marokko.

– Vi mener han har unndratt seg straffeforfølgning. Også Oslo tingrett er enig i at han har unndratt seg straffeforfølgning, og i går kveld fikk vi en pågripelsesbeslutning derfra. Den innebærer at han vil bli internasjonalt etterlyst. Jeg går ut ifra at dette vil skje i dag, men politiet styrer dette, sier statsadvokat Ranke til VG tirsdag.

Tok ut penger i Marokko

Under rettsmøtet kom det fram at Mohyeldeen Mohammad for få dager siden tok ut et kontantbeløp i Marokko.

– For en tid tilbake gjorde han internettsøk på land som ikke har utleveringsavtale med Norge. Det har ikke Marokko, men det betyr ikke at marokkanere ikke vil utlevere folk til Norge, de er bare ikke forpliktet til å gjøre det, sier statsadvokaten videre.

Det var satt av en uke til rettsrunden som skulle startet mandag. Rettens parter kom allerede da til enighet om nytt tidspunkt for saken som nå er berammet fra tirsdag 13. til og med mandag 19. november.

 
 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!