Nytt

Mohyeldeen Mohammad i en video fra september 2016 hvor han forsvarte truslene han hadde sendt Raja.

Ekstremisten Mohyeldeen Mohammad møtte ikke til sin egen rettssak hvor han er tiltalt for trusler mot stortingsrepresentant Abid Raja. Nå kan han miste støtten han får fra Nav.

Rettssaken mot islamisten Mohammad skulle starte mandag, men ble utsatt på grunn av at han ikke dukket opp.

I retten kom det frem at islamisten trolig befinner seg i Marokko, hvor det for få dager siden ble registrert et kontantuttak av et mindre beløp, skriver Nettavisen.

Mohammad mottar ytelser fra Nav, kom det frem i retten. Nå risikerer han at utbetalingene stoppes så lenge han unndrar seg strafforfølgelse. Påtalemyndigheten vurderer å etterlyse ham internasjonalt.

– Vi får se om han dukker opp etter hvert. Men Nav har regler for hvorvidt man kan motta stønad og oppholde seg i utlandet. Det er også kommet nye regler om at man kan bli fratatt stønader dersom man unndrar strafforfølgning, og er internasjonalt etterlyst, sier statsadvokat Frederik G. Ranke.

Ranke legger til at han ikke ser noen grunn til at skattebetalerne skal finansiere Mohammads unndragelse.

Det er ukjent hvorfor islamisten mottar støtte fra Nav, og hvor mye han får.

Mohammads advokat Brynjar Meling sier hans klient ikke visste om rettssaken, og at han leste om den i media.

– Vi har opplysninger som tilsier at han har vært fullt klar over at han skulle møte i retten, og hvorfor han skulle møte, sier Ranke.

Abid Raja kalte Mohammad en feig og ussel islamist da det ble kjent at rettssaken ble utsatt.

Mohammad truet Raja på SMS i september 2016, hvor han blant annet skrev:

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam (helvete, red. anm.), din uoppdratte kafir (vantro, red. anm.) hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!».

Han skrev også: «(…). Du er virkelig et NULL og en skitten murtad kafir! Må Allah gi deg uhelbredelig sykdom, engstelighet, trengsel, fattigdom, et smertefullt og ynkelig liv før døden, og la deg råtne i Jahannam for evig og alltid!!!»

 

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!