Nytt

Mohyeldeen Mohammad (Skjermdump, Youtube)

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har innstilt på å tiltale den kjente irakiske islamisten Mohyeldeen Mohammad for trusler mot Venstres Abid Raja.

PST har innstilt på å ta ut tiltale for tre forhold som går på trusler mot stortingsrepresentanter, grove trusler, og hensynsløs atferd, erfarer Nettavisen.

Venstre-profilen offentliggjorde selv meldingene via Twitter:

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppdratte kafir hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!»

«(…). Du er virkelig et NULL og en skitten murtad kafir! Må Allah gi deg uhelbredelig sykdom, engstelighet, trengsel, fattigdom, et smertefullt og unkelig liv før døden, og la deg råtne i Jahannam for evig og alltid!!!»

Statsadvokat Frederik G. Ranke bekrefter at han har mottatt innstillingen:

– Det stemmer at den er sendt over til oss og at de har innstilt på at det skal tas ut tiltale. I løpet av kort tid kommer jeg til å vurdere påtalespørsmålet, sier han.

Det var i september 2016 at Venstre-stortingsrepresentant Abid Raja fikk tilsendt en rekke hatmeldinger på SMS fra Mohammad. Få dager senere publiserte Mohammad en Youtube-video der han forsvarte sms-ene.

Mohyeldeen selv ønsker ikke å kommentere PSTs innstilling. Hans faste forsvarer, John Christian Elden, sier til Nettavisen han ikke er kjent med den.

– Jeg er ukjent med at PST har kommet med en slik innstilling, og finner det riktig å avvente å kommentere det til statsadvokaten har fattet sitt vedtak, sier han, og understreker at siden de heller ikke er kjent med noen siktelse, har Mohyeldeen ingenting å erkjenne straffskyld for.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!