Nytt

Polens statsminister Mateusz Morawiecki i samtale med sin ungarske kollega Viktor Orban i Warszawa 14 mai 2018. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

EU må begynne å lytte til de europeerne som motsetter seg dypere integrasjon, advarer Polens statsminister Mateusz Morawiecki.

Den polske statsministeren kom med hevet pekefinger da han besøkte EU-parlamentet i Strasbourg onsdag for å delta i en debatt med de folkevalgte om EUs framtid.

– Folk har et frihetsgen i sitt DNA. De ønsker å forme sin egen framtid, barnas framtid og familiens framtid. Når de ser at de mister innflytelse over utviklingen i EU og i verden, kommer de til å stritte imot, sa Morawiecki.

EU må lytte til innbyggerne, formante han.

– Vi vet at mange europeere ikke er så positive til integreringen lenger. Noen motsetter seg den. Du kan bli fornærmet, du kan lukke øynene for det, eller du kan avfeie dem som en marginal gruppe. Men det er et faktum at dette ikke er noen marginal gruppe. Det er en realitet at vi har gjort noen feil som vi må rette opp. I stedet for å toe våre hender må vi begynne å tenke over hvordan vi havnet i en situasjon der mange misliker den retningen EU beveger seg i, sa Morawiecki.

– Vi må ikke få for oss at det bare fins én framtid for EU der vi fortsetter å overføre makt fra nasjonalt nivå til EU-nivå helt til vi ender opp med en slags superstat, sa han.

 

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.