En turist betrakter Athen fra Akropolis-høyden. Foto: Stoyan Nenov /Reuters / Scanpix

En ansatt ved den norske ambassaden i Aten vil bytte ut diplomatskiltene på bilen sin i frykt for angrep og innbrudd. Flere ambassader har gjort det samme.

Den norske ambassaden begrunner ønsket i et brev til greske myndigheter med at det norske utenriksdepartementet har bedt sine ambassadører om å unngå «unødvendig eksponering», skriver Dagens Næringsliv.

«I løpet av det siste året har demonstranter angrepet et økende antall diplomatiske kjøretøyer. Den ansatte parkerer bilen foran huset sitt i et relativt avsidesliggende område. Gitt hyppige antall innbrudd kan en diplomatbil tiltrekke seg uønskede gjester», skriver ambassaden i brevet.

Det var Tyrkia som begynte å kutte ut de blå diplomatskiltene. Siden har Tyskland og Frankrike gjort det samme, mens både USA, Storbritannia og Nederland ifølge avisen har redusert bruken.