Foto: safeshorts.eu

 

Den tyske forretningskvinnen Sandra Seilz har gjort stor kommersiell suksess med en serie voldtektssikre kortbukser som hun utviklet etter å ha blitt antastet under en joggetur, skriver Bild.

Mens hun jogget, ble hun angrepet av tre fulle menn, som forsøkte å dra buksen ned fra livet på henne. Modig inngripen av en forbipasserende forhindret det verste. «Etterpå ønsket jeg å utvikle et klesplagg som kunne få kvinner over hele verden til å føle seg sikrere», sier Seilz.

Produktet hun laget etter den bitre erfaringen, er produsert i et materiale som er resistent mot riving og skjæring. Det er låsbart etter sammensnøring, forsterket i skrittet for å beskytte mot beføling, og utstyrt med en alarm på 130 desibel.

80 % av salget har gått til Tyskland, hvor mange kvinner åpenbart ikke føler seg trygge lenger. Seilz vil nå flytte produksjonen til India for å kunne tilby produktet til lavere pris.

Slike «Safe shorts» kan åpenbart også brukes som underbukser, og det er vanskelig ikke å få assosiasjoner til kyskhetsbeltene som skal ha vært benyttet i middelalderen. At det er etterspørsel etter lignende produkter i dag, sier sitt om Europas moderne middelalder.

 
 

Kjøp «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» av Christopher Caldwell her.