Video 1

Trump har utmerket seg gjennom sin presidentperiode ved å lette på en rekke problemer, som den amerikanske økonomien ha vært plaget av, og suksséen har talt sitt tydelige språk.

Men Trump handler ikke bare om noen nytelsessyk forretningsmann, hvis eneste målsetning er stadig mer målbar vekst. For han innledet nemlig sin presidentperiode med en tydelig sammenheng: Han avlyste den transatlantiske handelsavtalen TPP, og kuttet den finansielle støtten til prevensjonsmidler og abort i utlandet.

Å sette sine egne først – å elske sin neste som seg selv – handler om en dypere forpliktelse til det gode i mennesket. Ikke noe menneske kan frarøve et annet uskyldig menneske dets sjanse og mulighet til å leve, som om det var tale om bestemmelsesretten over ens eiendom. Amerika hadde engang en slik lovgivning om mennesker som eiendom, men fikk den avskaffet, da Abraham Lincoln vant krigen mot slavestatene i sør.

The March for Life er den store hendelsen som forener det religiøse landskapet i Amerika, og er blitt avholdt årlig i 45 år. Etter 45 år taler for første gang en sittende president til årets forsamling. Her følger saksede utdrag:

Dere kommer fra mange forskjellige bakgrunner og steder, men dere alle kommer til én skjønn sak: å reise et samfunn, der liv feires, beskyttes og verdsettes.

The March for Life er en bevegelse som bæres frem av kjærligheten … og dere elsker hver og én, født og ufødt, fordi dere tror at hvert liv er hellig, at hvert barn er en dyrebar gave fra Gud.

Under min administrasjon vil vi alltid forsvare uavhenighetserklæringens første rettighet, og det er retten til liv.

Vi beskytter livets og familiens opphøyethet som fundamentet i vårt samfunn. Men denne bevegelsen kan utelukkende lykkes med folkets sjel og bønn.

Og viktigst av alt er livet selv som gave – det er grunnen til at vi kommer sammen i dag, det er derfor vi ber, og det er derfor tydelig erklærer at Amerikas fremtid skal være full av det gode, fred, glede, verdighet og liv i hvert av Guds barn.