Nytt

Stillbilde: The Israel Project/Facebook.

 

En mann med palestinaskjerf, palestinsk flagg og en kjepp ble torsdag arrestert i Amsterdam etter at han knuste vinduene på en kosher-restaurant i den nederlandske hovedstaden mens han ropte «Allahu akbar!».

Jerusalem Post skriver:

The incident at HaCarmel restaurant occurred Thursday morning, hours after US President Donald Trump recognized Jerusalem as Israel’s capital. The AT5 television station showed a video of the incident, in which a man holding a large stick while holding a Palestinian flag and wearing a Palestinian keffiyah, or shal, on his head proceeds to smash the window and kick down the restaurant’s doors as passersby and two police officers look on. The officers wait until he breaks into the restaurant. They pause as he returns out to the street from the restaurant’s interior holding an Israeli flag that he took from there. He throws it at their feet. They then overpower the man and arrest him.

Når Hamas tar til orde for en ny intifada i protest mot USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, blir budskapet mottatt i Europa også.

Noen gjør så godt de kan for ikke å se dette:

“Shocking! It is unbelievable that the conflict between Israel and the Palestinians is playing out here, and against the Jewish Dutch community,” the Center for Information and Documentation on Israel, which is the Dutch Jewish community’s watchdog on antisemitic incidents, tweeted.

Nei, mine damer og herrer. Vi har ikke lov til å bli sjokkert. I lys av all antisemittismen som har gjort seg gjeldende i Europa de siste årene, burde det ikke være mulig å la seg sjokkere.

 

Kjøp Hamed Abdel-Samads «Den islamske fascismen» her.